Wat ons drijft !

vrijwilligerswerk...

Meer dan 600 vrijwilligers zijn  in de weer tijdens dit fameuze weekend. De opbrengsten van deze Rommelmarkt gaan integraal naar de VZW Brocante, en wordt in 3 hoofdzuilen verdeeld:
 
Ten eerste dienen de opbrengsten voor de ontwikkeling van de sportieve en recreatieve infrastructuur van het dorp. De opbrengsten hebben reeds gediend om bijvoorbeeld een perceel van 2 ha aan te kopen en om te vormen tot een speeltuin en een sport aangelegenheid in een opmerkelijke groene omgeving. De Rommelmarkt heeft het mogelijk gemaakt om de aangekochte terreinen om te vormen tot een terrein met vier tennisbanen, twee voetbalvelden, een volleybal veld, basketbalveld, een bowling veld, twee plaatsen voor Petanque te spelen en een plaats voor een te tafeltennissen,. En “last but not least”, een heuse speeltuin voor de kinderen van het dorp.
 
En zeer recentelijk hebben de opbrengsten de constructie van een sporthal mogelijk gemaakt (in samenwerking met de stad Namen) en een aantal overdekte tennisbanen.
 
Bovendien krijgen, de verschillende verenigingen van het dorp, elk jaar opnieuw, de nodige subsidies ​​die hen in staat stelt om hun lokale projecten te realiseren en te verbeteren
 
Tot slot, wil het organiserend comité de opbrengsten van de rommelmarkt delen op hen die het "echt" brood nodig hebben. Er worden namelijk subsidies toegekend aan verenigingen buiten het dorp en die werken op het gebied van huisvesting, gezondheidszorg of de ontvangst van de minderbedeelde mensen. Een paar voorbeelden van de afgelopen jaren zijn: ASBL « La communauté des pèlerins » uitBouge,  ASBL « Foyer St Augustin » uitBelgrade, ASBL « Saiha » uit Andenne, het school  « Claire d’Assise » uit Bouge, ASBL « Jour après jour », centre de service social de Namur, ASBL "​Le Gîte", la société La Royale Moncrabeau "Les 40 Molons", ASBL « Coup de Pouce », Ecole de devoirs de Spy, ASBL Ecole de brousse Sénégal. (Ook Temploux infos 314)